Laslo Blašković tužio Andreja Fajgelja zbog klevete

“Izjavama tuženog tužiocu su grubo povređeni ugled i čast. Tuženi Fajgelj je najpre tužiocu pripisao nepostojeće ali kompromitujuće postupke, a potom je te postupke sravnio sa najgorim nacističkim manifestacijama u progonu intelektualaca, Jevreja, pacifista i neistomišljenika”, kaže se u tužbi koju je pripremila advokatska kancelarija dr Slobodana Beljanskog.

U saopštenju Lasla Blaškovića navodi se da je, suočen sa javnim kritikama zbog zabrane izlaganja slike Danijele Tasić na izložbi studenata master studija Akademije umetnosti u Novom Sadu u Kulturnom centru Novog Sada, Andrej Fajgelj u protekle dve nedelje u više navrata, najpre u autorskom tekstu na sajtu Kulturnog centra Novog Sada, a potom i u listu “Dnevnik” i na Prvom programu Radio televizije Vojvodine, iznosio tvrdnje koje predstavljaju grubu povredu ugleda, časti i intelektualnog integriteta Blaškovića.

“Obeležiti književnog stvaraoca kao borca protiv slobode stvaralaštva i ličnost koja u svojoj javnoj delatnosti primenjuje cenzuru svakako predstavlja jednu od najtežih diskreditacija”, kaže se u tužbi.

Iako su stvoreni zakonski uslovi da za istu štetu odgovara i institucija čiji je Fajgelj direktor, Laslo Blašković je odlučio da ne tuži Kulturni centar Novog Sada i da na ovu ustanovu ne prenosi odgovornost za posledice koje je skrivio isključivo Fajgelj.
from Novosadsko Ubrojčavanje http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Laslo-Blaskovic-tuzio-Andreja-Fajgelja-zbog-klevete.html
via botovi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s