Kako na brzinu skupiti lajkove na Fejsbuku? Lako, uz malo podvaljivanja! via todorowww

Dugo me nije bilo, obaveza mnogo, vremena malo… Šta da se radi.

Tema zvuči interesantno, i zapravo, cilj joj nije da vas nauči da to radite, već da vam pokaže jedan od načina podvaljivanja korisnicima da kliknu na lajk.

Na stranici Novosadsko Ubrojčavanje su objavili da izvesna stranica služi za prikupljanje lajkova stranici za podršku Andreju Fajgelju, direktoru Kulturnog Centra Novog Sada. Naravno, đavo mi ne da mira, moram ja da proverim. Provera je trajala cela 3 minuta.

Pa, da krenemo, ovo je stranica u pitanju:
Stranica 65437564

Na toj stranici vidimo neke događaje, sa vrlo teatralnim naslovima “OSVOJI ZIMOVANJE NA KOPAONIKU JEDNIM KLIKOM!! DELIMO 100 PUTOVANJA”. Evo jednog takvog događaja:
Osvoji zimovanje! Ili možda ne?

Na tom događaju, stoji jednostavno uputstvo šta treba da uradite da biste osvojili ovo zimovanje:

“OSVOJI ZIMOVANJE NA KOPAONIKU!! DELIMO 100 PUTOVANJA
Učestvuj u konkursu i osvoji 7 dana na kopaoniku!
Kako učestvovati:
LAJKUJ OVDE:

https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F319361798162352&width=450&height=65&colorscheme=light&layout=box_count&action=like&show_faces=false&send=false&appId=334380196689909

I učestvuj.”

Linkovi su namerno običan tekst, da slučajno neko ne bi kliknuo, a i da im se ne diže rejting bez potrebe. E sad, kad kliknete to, videćete samo like dugme, sa 13k lajkova, kao na slici ispod.

Samo jedan mali lajkić...

Ako malo razložimo link do tog dugmeta, vidimo da se lajkuje stranicahttps%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F319361798162352 odnosno, ako to prevedemo u malo čitljiviji, svima poznat format URL: https://www.facebook.com/319361798162352 (uokvireno crvenim na uvećanoj slici). Prostim copy/paste unošenjem tog linka u browser, stižemo na stranicu Treće Srbije, koja ima 13.385 lajkova, odnosno oko 13k, koliko i pokazuje ono dugmence na slici iznad. Ovakvom manipulacijom, vrlo lako može da se izmeni stranica koja se lajkuje, prostom zamenom uokvirenog dela linka.

Ovakvom obmanom, povećava se broj lajkova neke stranice. Zimovanje, siguran sam, neće niko dobiti. Treća Srbija je politička organizacija sastavljena od članova izbačenih iz Dveri u Novom Sadu. Treća Srbija učestvuje u vlasti u gradu Novom Sadu. Toliko.

via www.todorowww.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s