“Vernici čija će osećanja biti dirnuta primetiće Vaše jevrejsko ime i prezime”

Stranica “Podrška Fajgelju” već par dana napada Miu David, direktoricu Kulturnog Centra Beograd, zbog izložbe porodice Bogujevci – vizuelna istorija u KCB.

U tome im svesrdno pomaže još nekoliko lokalnih “kontraverznih netizena”, svojim komentarima na stranici.

Želimo da vam prikažemo kako je jedna lažna vest iz novembra prouzrokovala da “veliki stručnjak za Novosadsku raciju” i direktor ‘Društva za obeležavanje sećanja na Žrtve Racije” upadne u “ostrašćenju akciju” javnog obraćanja direktorki KC Beograd, pozivanja na odgovornost isticanjem njenog “jevrejskog imena i prezimena”.

Demanti Mie David u vezi sa kontraverznom vešću.

Citiramo ničim izazvanu antisemitsku pretnju upućenu Mii David:

“Na još veću žalost, vernici čija će osećanja biti time dirnuta ili uzburkana, primetiće, Vaše jevrejsko ime i prezime. Da li možete da zamislite kakav odijum to može da izazove?”

Aleksandar Veljić – ”Dverjanin” još nije saznao da je čitava njegova “akcija protiv neprijatelja” osnovana na lažnoj vesti. Ni on, ni administratori stranice “Podrška Fajgelju” ne mare mnogo što šire dezinformacije.

Lažna vest o tome da je rad Danijele Tasić prikazan na Oktobarskom salonu nažalost nikada nije demantovana u javnosti. B92 koja je objavila vest je vest promptno skinula istog dana. Međutim, vest i dalje stoji na portalu Radio 021 .

Plasiranje takve lažne vesti je bio dobar način da se pokaže pravo lice medijskih manipulatora koji su na nju naseli, ili preciznije da se izrazimo: više njihovih lica…

Žalosno je što sve što čitamo i ne proveravamo. Žalosno je što sve što čitamo, poverujemo. Ubrojčano ne znači nužno – istinito!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s