Krivična prijava zbog skidanja šaljivog snimka s Vučićem

Dodaju se da se fondacija odlučila za podnošenje krivične prijave jer smatra da je ovo bitka za internetsku slobodu i za internetsku kulturu.

– Zamislite internet bez miliona satiričnih ilustracija ili remiksovanih video snimaka. Ovakvi sadržaji predstavljaju samu srž internetske kulture i naša je dužnost da stvorimo pravni okvir koji će omogućiti da slobodno izražavamo našu kreativnost, kritički sagledavamo stvarnost i sačuvamo slobodu izražavanja”, piše u saopštenju.

Šer fondacija je objasnila da joj je namera da ukažr na slobodu korišćenja dela zaštićenih autorskim pravima u svrhe parodije i satire, kao legitimnog načina izražavanja mišljenja.

– Naš cilj nije da učestvujemo u dnevno-političkim medijskim aferama. Za nas su akteri nebitni. Ono što želimo jeste da kroz analizu i pokretanje postupka stvorimo pravni okvir koji će zaštititi internetsku kulturu od bilo kakvog budućeg pokušaja da se ona cenzuriše, sankcioniše ili uguši – piše u saopštenju.
from Novosadsko Ubrojčavanje http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/439818/Krivicna-prijava-zbog-skidanja-saljivog-snimka-s-Vucicem
via botovi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s