Zlostavljanje u tri slike | Peščanik

Dvadesetog marta Boris Malagurski je pozvao ljude koji preko facebook stranice prate njegov rad da „izvrše pritisak“ na direktorku jedne srednje škole u Subotici, jer je navodno svojim učenicima zabranila obeležavanje 15 godina NATO bombardovanja. Pored poziva da se izvrši pritisak, Malagurski je ostavio i direktorkin broj telefona.

U ovome nema ničeg spornog. Broj telefona koji je ostavio je broj telefona njene kancelarije i naravno, građani i građanke bi morali da imaju mogućnost da se obrate osobama koje rade u državnim institucijama. Malo je problematično to što je Malagurski odlučio da iskoristi izraz „zabranila deci da budu svesni svoje istorije“, jer to ipak jeste zapaljivi govor, no uzmimo da je Malagurski samo hteo da ponudi dodatnu inspiraciju za akciju.

Koliko je ceo poziv, kao i objavljivanje imena i prezimena, kao i broja telefona direktorke, u stvari problematičan, pokazaće se četrdeset i jedan minut nakon objavljivanja poziva. Tada jedna od osoba koja se odazvala pozivu objavljuje komentar u kome kaže „upravo sam razgovarao sa direktorkom i rekla mi je da će obeležavanje biti u ponedeljak prema planu ministarstva“.

Naravno, ni ovo ne mora da znači da Malagurski nema najbolje namere i da podržava zlostavljanje direktorke telefonom bez razloga. Možda do ovog trenutka nije imao sve informacije. Kako je tvrdio na twitteru, njemu su se mejlom obratili učenici te srednje škole i sasvim je moguće da mu nisu preneli sve informacije. To što informacije koje je dobio mejlom nije proverio i potvrdio pre nego što ih je iskoristio da pozove na akciju, ne govori baš najbolje o Malagurskom kao „novinaru“, ali opet ne ukazuje da ima zle namere što se tiče direktorke škole.

Razvoj događaja dokazuje da poziv Borisa Malagurskog da se „izvrši pritisak“ na direktorku jedne srednje škole u stvari nije ništa drugo do besramna samopromocija. Sva tri komentara u kome se naglašava da direktorka ništa nije zabranila, već da samo nije htela da ide mimo plana i programa Ministarstva, mahom su ignorisana. Malagurski u komentarima nastavlja da podržava pozivanje direktorke i „vršenje pritiska“, iako je nakon četrdeset i jednog minuta imao informaciju koja ukazuje da „vršenje pritiska“ nije potrebno.
from Novosadsko Ubrojčavanje http://pescanik.net/2014/03/zlostavljanje-u-tri-slike/
via botovi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s