Amnezija Aleksandra Vučića | KOLUMNE | Oslobođenje | Bosanskohercegovačke nezavisne novine -…

“Kako pak nije u duhu najboljih diplomatskih običaja kad vam u programu stranke stoji kako zemlji kojoj ste u službenoj prijateljskoj posjeti planirate anektirati polovicu teritorija, tako je Aleksandar Vučić odmah nazvao mobitelom Beograd i naredio da se sa službenog web-sajta stranke izbriše točka programa s planom Srednje Srbije.

Promijenio Vučić tako stranački program kao da mijenja programe na daljinskom upravljaču, pa kad je provjerio na internetu i uvjerio se da je Srednja Srbija nestala iz programa, đilitnuo se i stao mahati Belom knjigom u kojoj, eto, ničega takvog nema. Ali avaj – sporna točka, ocajojebem, ostala u latiničnoj verziji teksta!

Kad su zlopamtila tako izvukla kako je kao najmlađi poslanik u Skupštini Srbije za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini pozivao da se za svakog ubijenog Srbina ubije stotinu muslimana, Vučić je odgovorio kako prošlost treba zaboraviti, a to je bilo davno, prije dvadeset godina.

Kad su zlopamtila izvukla kako je bio vjerni vojnik Slobodana Miloševića i ministar informisanja za najcrnje ere u historiji srpskog novinarstva, kad su sve nezavisne novine i televizijske stanice bile zabranjene, a Slavko Ćuruvija likvidiran, Vučić je odgovorio kako prošlost treba zaboraviti, a to je bilo davno, prije petnaest godina.

Kad su zlopamtila izvukla kako je bio i vjerni vojnik Vojislava Šešelja, i kako mu je “crveni vojvoda” bio i vjenčani kum i krsni kum njegove djece, Vučić je odgovorio kako prošlost treba zaboraviti, a to je bilo davno, prije deset godina.

Kad su zlopamtila onda izvukla kako je srpsku Skupštinu proglašavao “sigurnom kućom za Karadžića i Mladića”, a Bulevarom Zorana Đinđića lijepio table s natpisom “Bulevar Ratka Mladića”, Vučić je odgovorio kako prošlost treba zaboraviti, a to je bilo davno, prije pet godina.

Kad su mu zlopamtila konačno izvukla kako kako u programu njegova SNS-a, objavljenom na službenom sajtu stranke, stoji i “jеdinstvеna država srpskog naroda i svih ostalih građana koji živе na tеritoriji Srbijе i Rеpublikе Srpskе”, Vučić je odgovorio kako prošlost treba zaboraviti, a to je bilo davno, prije pet minuta.

from Novosadsko Ubrojčavanje http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/amnezija-aleksandra-vucica
via botovi

One thought on “Amnezija Aleksandra Vučića | KOLUMNE | Oslobođenje | Bosanskohercegovačke nezavisne novine -…

Leave a comment